^
Tlf. 9744 8011

Basic page slideshow

Kongekronen vender tilbage

2016-06-02Del på Facebook

Kongekronen vender tilbage på Sevel Kro - måske. 

For et enigt folketing har i dag vedtaget en ændring af den såkaldte arkivlov. 

Ændringen indebærer, at Kulturministeren i fremtiden selv må bestemme, hvem der kan bruge den omstridte kongekrone. Formålet har været, at sikre kroer og foreninger i fremtiden også kan bruge kongekronen - dog kun når historiske grunde taler for det. De nærmere detaljer i reglerne omkring kongekronen er ikke på plads endnu.

 

"Vi afventer nu med spænding, i hvilket omfang vi må benytte kongekronen i fremtiden. Vi har forhåbninger om, at vi i hvert fald må benytte det på Sevel Kros historiske bygninger, da det har væsentlig kulturhistorisk værdi.  Vi lever selvfølgelig op til de regler, der måtte blive udstukket fra Kulturministeriet på området" siger Hans Kurt Nielsen, kromand på Sevel Kro siden 1992.

 

Brugen af kongekronen har siden 1912 været forbudt, da ordningen om kongelig privilegerede kroer blev officielt ophævet. På trods af ophævelsen af ordningen har mange kroer fortsat med at benytte titlen "Kongelig privilegeret" samt kongekronen i sine logoer og markedsføring. De seneste år har forbudet været håndhævet af Rigsarkivet, hvilket har skabt stor medieomtale. 

 

Sevel Kro har også været i de seneste år været i kontakt med Rigsarkivet og har fjernet kongekronen samt titlen fra brochurer, menukort, hjemmeside og lignende.